Składniki: kwiat lipy 2-3 dag 1 łyżka miodu pszczelego ½ szkl. soku malinowego 4 szklanki wody Sposób wykonania: Kwiat lipy zaparzyć w 1 szklance wody. Następnie napar odcedzić i dolać 3 szklanki wrzącej wody. Dodać jeszcze miód oraz sok malinowy i dokładnie wymieszać.
Tag: miód
Listy
Sos miodowo-pomarańczowy
by Kinga Maj • • 0 Comments
Składniki: 2 łyżki miodu pojemnik jogurtu naturalnego sok z 1/2 pomarańczy sól, pieprz Sposób wykonania: Miód wymieszać z jogurtem i sokiem z pomarańczy. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Listy
Sos pomarańczowy z orzechami
by Kamila • • 0 Comments
Składniki: łyżka miodu łyżeczka winiaku łyżeczka zmielonych orzechów laskowych esencja waniliowa ½ szkl. soku pomarańczowego Sposób wykonania: Miód wymieszać z winiakiem, sokiem pomarańczowym, esencją waniliową oraz orzechami.
Listy
Gruszki w miodowej polewie
by Stefan • • 0 Comments
Składniki: 3 gruszki sok z cytryny łyżka miodu łyżeczka posiekanych orzechów ½ szkl. śmietanki kremówki Sposób wykonania: Obrane gruszki pokroić w kostkę po czym skropić je sokiem z cytryny. Dodać jeszcze miód oraz posiekane orzechy. Całość dokładnie wymieszać i przełożyć do małej salaterki. Na koniec udekorować bitą śmietaną.