
Składniki:
- 40 ml jasnego rumu kubańskiego
- 20 ml świeżego soku z limony
- 60 ml wody gazowanej
- 10 listków świeżej mięty
- 2 łyżki cukru pudru
- 5 kostek lodu, pokruszonych

Składniki 4 suszone figi 2 porcje lodów waniliowych sok z cytryny 2 saszetki Herbaty miętowej Sposób wykonania: Herbatę zaparzyć w ½ szkl. wody po czym odcedzić i przelać do lodów. Dodać kawałki owoców i sok z cytryny do smaku. Całość dokładnie zmiksować i przelać do szklanki.
Składniki: kwiat lipy 5 dag melisa 10 dag miętą pieprzowa 5 dag Sposób wykonania: Wszystkie zioła zalać 1 szklanką wrzącej wody i odstawić na 15 minut do zaparzenia
Składniki: 80 ml likieru miętowego kostki lodu woda sodowa świeża mięta Sposób wykonania: Likier miętowy wlać do szklanek po czym uzupełnić wodą sodową. Następnie wrzucić kostki lodu i udekorować listkami mięty.