Składniki: 5 łyżek sosu sojowego 4 łyżki płynnego miodu 1 łyżeczka oleju szczypta ostrej papryki szczypta imbiru sól pieprz Sposób wykonania: Wszystkie podane składniki dokładnie ze sobą wymieszać.
Tag: marynaty
Listy
Marynata do wieprzowiny
by Paulina Świniarska • • 0 Comments
Listy
Marynata do schabu
by Jola Bomba • • 0 Comments
Składniki: 300 ml oleju roślinnego 200 ml musztardy Dijon 10 dag koncentratu pomidorowego 5 dag czarnego pieprzu grubo zmielonego 3 dag przyprawy Caune 150 ml czerwonego wytrawnego wina 80 ml sosu sojowego cukier do smaku Sposób wykonania: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać ze sobą. Marynata idealna do schabu.
Listy
Cytrynowa marynata
by Ula Józefiak • • 0 Comments
Składniki: 3 cytryny 1 łyżka marynowanego kolorowego pieprzu 1 łyżka posiekanej bazylii 2 łyżki oleju Sól Sposób wykonania: Z cytryny wycisnąć sok i wymieszać go z olejem, posiekaną bazylią, pieprzem oraz solą.
Listy
Marynata do baraniny
by Asia Idziak • • 0 Comments
Składniki: 300 ml oleju roślinnego 150 ml białego octu winnego 150 ml sosu sojowego 4 ząbki czosnku 5 dag czarnego pieprzu grubo zmielonego 2 łyżki miodu rozmaryn cukier do smaku Sposób wykonania: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać ze sobą. Marynata idealna do baraniny.