Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: marmolada

Galareta augustiańska

Składniki: 1 kg poziomek 1 kg porzeczek 1 kg cukru Sposób wykonania: Owoce zasypać cukrem i odstawić pod przykryciem na kilka godzin. Po tym czasie na małym ogniu gotować je około 20 minut. Po tym czasie sok przecedzić i przelać do butelek. A z resztę owoców przetrzeć przez sito i ugotować na marmoladę.

Cesarki biszkopt z marmoladą

Składniki: 6 jajek 2 szkl. cukru pudru 1 szkl. mąki ziemniaczanej 1 szkl. mąki pszennej tłuszcz do formy tarta bułka do formy 1 szkl. marmolada śliwkowa Sposób wykonania: Żółtka razem z 9 łykami zimnej przegotowanej wody dokładnie utrzeć po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo cukier. Następnie białka ubić na sztywną pianę i połowę dodać…