Składniki:
- 2 łyżki kawy instant
- 300 ml śmietanki kremówki
- 175 g mleka skondensowanego słodzonego
- 2 łyżki likieru kawowego
Składniki: 20 ml koniaku 20 ml śmietanki 20 ml likieru kawowego kilka kostek lodu Sposób wykonania: Do shakera wlać koniak, śmietankę oraz likier kawowy. Całość dokładnie wymieszać i przelać do szklanki. Przed podaniem wrzucić kostki lodu.
Składniki: 20 ml likieru kawowego 20 ml burbona 10 ml soku z cytryny 30 ml zimnej kawy 20 ml śmietanki Sposób wykonania: Do shakera wlać likier, Burbon, sok z cytryny, kawę oraz śmietankę. Całość dokładnie wymieszać i przelać do szklanki.
Składniki: 30 ml wódki 20 ml likieru kawowego kostki lodu 20 ml śmietanki Sposób wykonania: Wódkę wymieszać z likierem kawowym i śmietanką. Przelać do szerokiej szklanki. Wrzucić kostki lodu.
Składniki: 1 filiżanki mocnej kawy kruszony lód 40 ml burbona 40 ml likieru kawowego Sposób wykonania; Kawę schłodzić w lodówce. Następnie do wysokiej szklanki wsypać lód, dodać burbon i likier. Dopełnić całość kawą.