Składniki:
- 500 g mrożonej kukurydzy
- 2 cebulki dymki
- 1 ząbek czosnku
- 3 łyżki krupczatki
- 1 l wody
- 2 łyżki koncentratu warzywnego (lub bulion warzywny)
Składniki: 2 pęczki rzodkiewek puszka kukurydzy owoc kiwi pojemnik jogurtu naturalnego 3 łyżki soku z mandarynki szczypta białego pieprzu sól Sposób wykonania; Rzodkiewki pokroić na plasterki, kukurydzę odsączyć z zalewy a obrane kiwi pokroić w kostkę. Następnie jogurt wymieszać z sokiem z mandarynki. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Sosem polać sałatkę i dokładnie wymieszać.
Składniki: główka zielonej sałaty pomarańcza puszka kukurydzy świeży ogórek papryka Sos: 3 łyżki gęstej śmietany łyżka majonezu sok z cytryny cukier pieprz sól Sposób wykonania; Sałatę porwać na mniejsze kawałki, obraną pomarańcze podzielić na cząstki. Następnie kukurydze odsączyć z zalewy, paprykę pokroić w paski a obranego ogórka na plasterki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie…
Składniki 1 dość duży brokuł puszka zielonego groszku puszka kukurydzy nieduży kalafior majonez śmietana czosnek świeży Sposób wykonania: Brokuł i kalafior podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie, groszek i kukurydze odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i polać śmietaną wymieszaną z majonezem i posiekanym czosnkiem.