Carnitas to danie meksykańskie nazwa oznacza „małe mięska”. Proste danie – pełne smaku. Składniki: • 1 kg karczku • 1 łyżeczka zmielonego kminu rzymskiego (kumin) • 1 łyżeczka soli • sok z jednej pomarańczy • sok z jednej limonki lub pół cytryny (opcjonalnie) • 2-4 wycisnietych ząbków czosnku • woda Sposób przygotowania: Karczek kroimy w…
Tag: kuchnia meksykańska
Jajka
Jajka po farmersku
by Administrator • • 0 Comments
Huveos Rancheros – Meksyk
Składniki:
- skladniki zamien
- 2 cebule – drobno poiskane
- 3 ząbki czosnku – wyciśnięte
- 2 czerwone papryki
- 2 papryki chilli (lub ¼ łyżeczki chilli w proszku)
- łyżeczka oregano
- 4 duże pomidory – obrane ze skóry i pokrojone
- 125 g koncentratu pomidorowego
- 125 ml wody lub wywaru
- 6 jajek
- łyżka posiekanej natki kolendry lub łyżka posiekanej natki pietruszki i łyżka soku z cytryny
- awokado (opcja jako dodatek)