Składniki: 4 łyżeczki cukru pudru 1 cytryna bez skórki 500 ml wody niegazowanej 1 pęczek koperku z łodyżkami Sposób wykonania: Koperek posiekać, dodać sok z cytryny i zalać całość wodą. Dokładnie zmiksować i doprawić do smaku cukrem.
Tag: koperek
Listy
Sałatka z dyni z koperkiem
by Julia Jarocka • • 0 Comments
Składniki: 1 niewielka dynia (ok. 1 kg) ocet 1 pęczek koperku 1 filiżanka oleju sól 2 filiżanki kwaśnej śmietany Sposób wykonania: Obraną dynię pokroić w kostkę po czym skropić ją octem. Olej wymieszać ze śmietaną i polać dynię. Doprawić do smaku solą i posypać posiekanym koperkiem.
Listy
Sos pomidorowo-jogurtowy
by Waldek Rybczyński • • 0 Comments
Składniki: 1/2 szklanki przecieru pomidorowego 1/2 szklanki jogurtu 4 łyżki posiekanego koperku sól czosnkowa sól selerowa pieprz Sposób wykonania: Przecier pomidorowy wymieszać z jogurtem i posiekanym koperkiem. Doprawić solą czosnkową i selerową oraz pieprzem.
Listy
Sałatka pomidorowa z koperkiem
by Łucja Popiołek • • 0 Comments
Składniki: 500 g pomidorów pieprz 1 pęczek koperku olej sól sok z 1 cytryny Sposób wykonania: Pomidory pokroić na cząstki, skropić je olejem oraz sokiem z cytryny. Oprószyć solą oraz pieprzem i posypać posiekanym koperkiem.
Listy
Cukinia pieczona z koperkiem
by Kasia Boroń • • 0 Comments
Składniki cukinia ząbek czosnku sok z ¼ cytryny 2 łyżki oliwy z oliwek szczypta pieprzu posiekany koperek Sposób wykonania: Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, posiekanym czosnkiem, pieprzem i koperkiem. Powstałą marynatą posmarować plastry cukinii Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 15 minut.