Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: koniak

Tutioz

Składniki: 25 ml whisky 15 ml koniaku 15 ml różowego wermutu 10 ml likieru ziołowego 10 ml likieru z mandarynek Sposób przyrządzenia: Do szklanki z lodem wlać wszystkie składniki, wymieszać. Przez sito przelać do szklanki koktajlowej.

Maczeta

Składniki: 40 ml tequili 10 ml koniaku 10 ml soku z limonki 5 ml syropu z granatów Sposób przyrządzenia: W shakerze wymieszać wszystkie składniki z dodatkiem lodu, przez sitko przelać do szklanki.

Kawa z lodami

Składniki: 4 łyżki kawy rozpuszczalnej 1 op cukru waniliowego ½ op lodów waniliowych ½ op lodów orzechowych 120 ml koniaku Sposób wykonania: Kawę rozpuszczalną zalać 2 filiżankami gorącej wody. Wówczas dodać jeszcze cukier waniliowy do smaku i odstawić do ostygnięcia. Następnie gałki lodów ułożyć w dwóch szklankach i polać je kawą. Następnie wrzucić kostki lodu…