Składniki: 2 szklanki kwasu burakowego 1 szklanka jogurtu 1 szklanka serwatki 4 łyżki posiekanej natki pietruszki sól Sposób wykonania: Do kwasu burakowego dodać jogurt, serwatkę oraz posiekaną natkę pietruszki. Całość dokładnie zmiksować. Doprawić do smaku solą.
Tag: koktajle
Listy
Napój ogórkowy na kwasie burakowym
by Patrycja Wojnowska • • 0 Comments
Składniki: 2 szklanki kwasu burakowego 50 dag świeżych ogórków 2 łyżki umytego, drobno posiekanego koperku sól 2 ząbki czosnku Sposób wykonania: Obrane ogórki zetrzeć na tarce po czym dodać do nich kwas burakowy, posikany koperek oraz czosnek. Całość dokładnie zmiksować i doprawić do smaku solą.
Listy
Napój z maślanki z natką pietruszki
by Julia Mizera • • 0 Comments
Składniki: 2 szklanki kwasu burakowego 2 szklanki maślanki 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól Sposób wykonania: Kwas burakowy i maślankę zmiksować. Następnie dodać posiekaną zieleninę i doprawić do smaku solą.
Listy
Napój z kwasu burakowego z koperkiem
by Julia Mizera • • 0 Comments
Składniki: 2 szklanki kwasu burakowego 2 szklanki maślanki 2 łyżki posiekanego koperku sól Sposób wykonania: Kwas burakowy i maślankę zmiksować. Następnie dodać posiekaną zieleninę i doprawić do smaku solą.
Listy
Napój cytrynowy
by Paulina Karwacka • • 0 Comments
Składniki: 1,1/2 litra wody ok. 15-20 dag cukru kwasek cytrynowy 11/2 cytryny 10 dag lodu Sposób wykonania: Wodę doprowadzić do wrzenia razem z cukrem po czym zakwasić ją lekko kwaskiem cytrynowym, odstawić do ostygnięcia. Następnie cytrynę pokroić na plasterki i rozłożyć je do szklanek. Zalać syropem i wrzucić jeszcze kostki lodu.