Składniki: 1/3 szkl espresso 1/3 szkl gorącego mleka 1/3 szkl mlecznej piany starta czekolada kawałek startej wanilii Sposób wykonania: Espresso wymieszać z mlekiem. Przelać do specjalnej szklanki w której podaje się cappuccino. Na wierzch wylać spienione mleko i posypać startą czekoladą i wanilią.
Tag: kawy
Listy
Cappuccino z czekoladą
by Bożena Peplińska • • 0 Comments
Składniki: 1/3 szkl espresso 1/3 szkl gorącego mleka 1/3 szkl mlecznej piany starta czekolada Sposób wykonania: Espresso wymieszać z mlekiem. Przelać do specjalnej szklanki w której podaje się cappuccino. Na wierzch wylać spienione mleko i posypać startą czekoladą.
Listy
Cappuccino
by Bożena Peplińska • • 0 Comments
Składniki: 1/3 szkl espresso 1/3 szkl gorącego mleka 1/3 szkl mlecznej piany Sposób wykonania: Espresso wymieszać z mlekiem. Przelać do specjalnej szklanki w której podaje się cappuccino. Na wierzch wylać spienione mleko.
Listy
Esprsso macchiato
by Edyta Krzemień • • 0 Comments
Składniki: 7 g zmielonej kawy woda 1/3 szkl. mleka Sposób wykonania: Kawę przesypać do filiżanki po czym zalać ją wrzącą, ale nie gotującą się wodą. Następnie mleko spienić i wylać na wierzch filiżanki.
Listy
Espresso z likierem
by Edyta Krzemień • • 0 Comments
Składniki: 7 g zmielonej kawy woda odrobina likieru Sposób wykonania: Kawę przesypać do filiżanki po czym zalać ją wrzącą, ale nie gotującą się wodą. Następnie wlać likier i wymieszać.