Składniki : 200 ml ajerkoniaku cukier waniliowy 40 g cukru 100 ml mleka 250 ml zaparzonej kawy 100 ml spienionego mleka Sposób wykonania: Alkohol, mleko, cukier i cukier waniliowy dokładnie ze sobą wymieszać i przelać do szklanek. Następnie kawę oraz uzupełnić mlekiem.
Tag: kawa
Listy
Pomarańczowa kawa
by Renata • • 0 Comments
Składniki : 1 szkl. naparu z kawy 2 łyżeczki likieru pomarańczowego 1 łyżeczka cukru bita śmietana otarta skórka z 1/3 pomarańczy Sposób wykonania: Likier pomarańczowy wymieszać z cukrem. Uzupełnić kawą. Udekorować bitą śmietaną i posypać startą skórką z cytryny.
Listy
Kawa z lodami czekoladowymi i bitą śmietaną
by Kornelia • • 0 Comments
Listy
Kawa z ajerkoniakiem
by Krystyna • • 0 Comments
Składniki : ½ filiżanki ajerkoniaku lub wg uznania goździk żółtko cukier gorąca kawa Sposób wykonania: Ajerkoniak wlać do połowy filiżanki. Uzupełnić kawą i doprawić do smaku cukrem, żółtkiem i goździkiem. Wymieszać.
Listy
Kawa z koniakiem i cynamonem
by Klaudia • • 0 Comments
Składniki : 1/8 l koniaku 4 goździki 2 kawałki cynamonu zaparzona kawa Sposób wykonania: Koniak, goździki i cynamon podgrzać w rondelku o czym go podpalić. Wówczas wlać kawę i przecedzić przez sito. Na koniec wlać do filiżanek.