Składniki: 7 g zmielonej kawy woda- 2/3 objętości filiżanki Sposób wykonania: Kawę przesypać do filiżanki po czym zalać ją wrzącą, ale nie gotującą się wodą. Do smaku można dosłodzić cukrem.
Tag: kawa
Listy
Espresso
by Edyta Krzemień • • 0 Comments
Składniki: 7 g zmielonej kawy woda- 2/3 objętości filiżanki Sposób wykonania: Kawę przesypać do filiżanki po czym zalać ją wrzącą, ale nie gotującą się wodą. Do smaku można dosłodzić cukrem.
Listy
Kawa z miodem
by Bożena Pawełek • • 0 Comments
Składniki: 2 filiżanki kawy 2 łyżeczki miodu Sposób wykonania: Gorącą kawę wymieszać razem z miodem.
Listy
Kawa z imbirem i czekoladą
by Ewa Boczek • • 0 Comments
Składniki: na 2 kawy po 150 ml tabliczka gorzkiej czekolady 150 ml mleka starta skórka z połowy pomarańczy pół płaskiej łyżeczki startego imbiru 2 espresso Sposób wykonania; Do rondelka wrzucić pokruszona czekoladę, wlać mleko, skórką z cytryny oraz imbir. Trzymać na małym ogniu aż czekolada się rozpuści, wówczas wlać kawę. Dokładnie wymieszać i przecedzić.
Listy
Espresso truskawkowe
by Iza Puzio • • 0 Comments
Składniki: ok. 1 cm musu truskawkowego ok. 1 cm gorącej lub zimnej czekolady 1 porcja osłodzonego espresso piana z mleka Sposób wykonania; Do wysokiego kieliszka nałożyć mus truskawkowy, później wlać czekoladę a na koniec espresso. Samą górę polać pianką z mleka.