Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: kapusta pekińska

Sałatka pełna warzyw

Składniki: 1 ogórek 1 pomidor 1 mała kapusta pekińska 1 papryka Sos: 1 łyżeczka musztardy 2 łyżeczki octu winnego kilka łyżek oliwy sól pieprz cukier Sposób wykonania: Obranego ogórka pokroić w plasterki, pomidora na cząstki, kapustę poszatkować a paprykę pokroić w paseczki. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać. Następnie składniki podane na sos połączyć ze…

Kapusta pekińska z sałatą i pomidorem

Składniki:  kapusta pekińska  sałata – pół główki  2 pomidory  garść rodzynek  dwie łyżki maggi  4 ząbki czosnku  oliwa Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, sałatę porwać na mniejsze kawałki, pomidory pokroić na cząstki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, dodając jeszcze rodzynki  oraz posiekany czosnek. Skropić całość oliwą oraz maggi.

Sałatka ze śledzi, bananów i kapusty

Składniki: 30 dag śledzi 2 banany 1 kapusta pekińska 4 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany 2 łyżki rodzynek 1 łyżeczka curry sól pieprz cukier Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, śledzie pokroić w paski, obrane banany pokroić w plasterki. Następnie rodzynki sparzyć wrzątkiem i wymieszać z majonezem, śmietaną oraz curry. Doprawić jeszcze do smaku solą, pieprzem oraz…

Sałatka z kapusty pekińskiej z ogórkami kiszonymi

Składniki: kapusta pekińska 1 ogórek zielony 2 ogórki kiszone 2 pomidory papryka zielona papryka czerwona majonez sól pieprz Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, obrane ogórki pokroić w plasterki, ogórki kiszone pokroić w kostkę, pomidory na cząstki a papryki w paseczki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie polać sałatkę majonezem i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Sałatka z kapusty pekińskiej, pomidora i papryki

Składniki: 1 główka kapusty pekińskiej 3 ząbki czosnku 1 pomidor ½ papryki ½ pęczka rzodkiewki garść rodzynek majonez Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, czosnek posiekać, pomidora pokroić na mniejsze cząstki, paprykę w paski a rzodkiewki w plasterki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie polać majonezem i posypać rodzynkami sparzonymi wrzątkiem.