Składniki: 1 ogórek 1 pomidor 1 mała kapusta pekińska 1 papryka Sos: 1 łyżeczka musztardy 2 łyżeczki octu winnego kilka łyżek oliwy sól pieprz cukier Sposób wykonania: Obranego ogórka pokroić w plasterki, pomidora na cząstki, kapustę poszatkować a paprykę pokroić w paseczki. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać. Następnie składniki podane na sos połączyć ze…
Tag: kapusta pekińska
Listy
Kapusta pekińska z sałatą i pomidorem
by Beata Skalska • • 0 Comments
Składniki: kapusta pekińska sałata – pół główki 2 pomidory garść rodzynek dwie łyżki maggi 4 ząbki czosnku oliwa Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, sałatę porwać na mniejsze kawałki, pomidory pokroić na cząstki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, dodając jeszcze rodzynki oraz posiekany czosnek. Skropić całość oliwą oraz maggi.
Listy
Sałatka ze śledzi, bananów i kapusty
by Jadwiga Sołtys • • 0 Comments
Składniki: 30 dag śledzi 2 banany 1 kapusta pekińska 4 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany 2 łyżki rodzynek 1 łyżeczka curry sól pieprz cukier Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, śledzie pokroić w paski, obrane banany pokroić w plasterki. Następnie rodzynki sparzyć wrzątkiem i wymieszać z majonezem, śmietaną oraz curry. Doprawić jeszcze do smaku solą, pieprzem oraz…
Listy
Sałatka z kapusty pekińskiej z ogórkami kiszonymi
by Wojtek Skibiński • • 0 Comments
Składniki: kapusta pekińska 1 ogórek zielony 2 ogórki kiszone 2 pomidory papryka zielona papryka czerwona majonez sól pieprz Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, obrane ogórki pokroić w plasterki, ogórki kiszone pokroić w kostkę, pomidory na cząstki a papryki w paseczki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie polać sałatkę majonezem i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Listy
Sałatka z kapusty pekińskiej, pomidora i papryki
by Piotr Gruszczyński • • 0 Comments
Składniki: 1 główka kapusty pekińskiej 3 ząbki czosnku 1 pomidor ½ papryki ½ pęczka rzodkiewki garść rodzynek majonez Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, czosnek posiekać, pomidora pokroić na mniejsze cząstki, paprykę w paski a rzodkiewki w plasterki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie polać majonezem i posypać rodzynkami sparzonymi wrzątkiem.