Składniki: 1 l jabłkowego musu 2 łyżki miodu ½ łyżeczki cynamonu 1 l jeżyn 400 ml jogurtu Sposób wykonania: Mus jabłkowy doprawić do smaku cynamonem oraz miodem po czym przelać go do pucharków Na musie rozłożyć jeżyny. Następnie jogurt roztrzepać jogurt i polać cały deser.
Tag: jogurt
Listy
Krem malinowo-jogurtowy
by Jacek Paprota • • 0 Comments
Składniki: 400 ml jogurtu 1 szkl. słodkiej śmietanki kremowej 2 żółtka 4 łyżki cukru pudru 2 szkl. malin kilka malin do dekoracji Sposób wykonania: Żółtka utrzeć razem z cukrem po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo jogurt oraz śmietankę. Następnie maliny przetrzeć przez sito i dodać je do kremu. Całość dokładnie wymieszać i przelać do…
Listy
Brzoskwinie z wiśniami
by Wiktoria Melon • • 0 Comments
Składniki: 3 brzoskwinie 6 łyżek wiśni 6 łyżek cukru 400 ml naturalnego jogurtu Sposób wykonania: Brzoskwinie przekroić na połówki i usunąć pestki. W powstałe otwory włożyć po wisience i przekładamy całość do naczynia żaroodpornego. Podlać je sokiem z odsączenia wiśnie i zalać roztrzepanym jogurtem z dodatkiem cukru pudru. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni…
Listy
Sos jogurtowo-miodowy
by Paulina Sujka • • 0 Comments
Składniki: 1 szkl. jogurtu naturalnego 2 łyżki słodkiej śmietanki kremowej 2 łyżki płynnego miodu ½ szkl. deserowego białego wina Sposób wykonania: Jogurt ubić ze śmietanką po czym nie przerywając ubijania dodawać stopniowo mód a potem wino. Powstały sos słodzić w lodówce.
Listy
Węgierki w jogurcie z miodem
by Dawid Pohl • • 0 Comments
Składniki: 6 śliwek węgierek 2 łyżki posiekanych orzechów laskowych 2 łyżki miodu 1 szkl. jogurtu naturalnego listki mięty Sposób wykonania: Śliwki pokroić na cieniutkie paseczki, które przełożyć na dno pucharków i polać je miodem. Następnie jogurt lekko ubić i zalać nim śliwki. Całość posypać orzechami i udekorować listkami mięty. Schłodzić w lodówce.