Składniki: 2 kremowe serki topione 3 łyżki masła 3 łyżki gęstej śmietany 10 dag drobniutko posiekanych orzechów laskowych Sposób wykonania; Serek topiony i miękkie masło dokładnie ze sobą utrzeć. W trakcie dodawać jeszcze po łyżce śmietany. Na koniec wrzucić jeszcze posiekane orzechy i dokładnie wymieszać.
Tag: jajko
Listy
Pasta z serka topionego i papryki
by Dagmara Fic • • 0 Comments
Listy
Pasta z chudego twarogu
by Magda Galus • • 0 Comments
Listy
Pasta jajeczna z serem
by Łucja Pióro • • 0 Comments
Składniki: 4 jajka ugotowane na twardo 1 mała cebula 15 dag żółtego startego sera 4 łyżki majonezu sól pieprz kilka kropli soku z cytryny do smaku Sposób wykonania: Jajka, cebulę i ser drobno posiekać. Dodać jeszcze majonez i całość dokładnie utrzeć. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
Listy
Pasta z sera feta i cebuli
by Natalia Bolek • • 0 Comments
Składniki: 2 jajka 10 dag sera żółtego 1/3 sera feta 1/2 cebuli majonez pieprz Sposób wykonania: Ugotowane jajka pokroić w drobną kostkę, cebulę posiekać. Żółty ser zetrzeć na tarce a fetę rozdrobnić widelcem. Dodać jeszcze majonez i całość dokładnie utrzeć. Doprawić do smaku pieprzem.