Składniki: 20 dag rzodkwi 1 jabłko 1/3 szklanki śmietany sól sok z cytryny Sposób wykonania: Rzodkiew zetrzeć na tarce a jabłko w kostkę. Całość polać śmietaną i doprawić do smaku solą oraz sokiem z cytryny.
Tag: jabłko
Listy
Surówka z pasternaku z zieleniną
by Ewa Gołąbek • • 0 Comments
Składniki: 30 dag pasternaku 1 jabłko 1 cebula zielenina (liście selera naciowego, estragonu, bazylii, natka pietruszki) olej sok z cytryny sól cukier pieprz Sposób wykonania: Pasternak zetrzeć na tarce, jabłko pokroić w kostkę a cebulę posiekać. Doprawić całość do Samku olejem, sokiem z cytryny, solą, pieprzem oraz cukrem. Na koniec posypać posiekaną zieleniną.
Listy
Surówka z pasternaku z chrzanem
by Teresa Wrzosek • • 0 Comments
Składniki: 30 dag pasternaku 5 dag chrzanu 1 jabłko 1/2 szklanki śmietany sól cukier Sposób wykonania: Pasternak i chrzan zetrzeć na tarce a jabłko pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i polać śmietaną. Doprawić jeszcze do smaku solą oraz cukrem.
Listy
Ogórki kwaszone z olejem
by Danuta Jaskulska • • 0 Comments
Składniki: 4 jędrne ogórki kwaszone 1 większa cebula 1 jabłko 2-3 łyżki oleju sól cukier Sposób wykonania: Ogórki pokroić w plasterki, cebulę posiekać a jabłko zetrzeć na tarce. Skropić całość olejem i doprawić do smaku solą oraz cukrem.
Listy
Surówka z marchwi z selerem
by Gabrysia Niezgoda • • 0 Comments
Składniki: 30 dag marchwi 2 jabłka 1 średni seler sól cukier sok z cytryny 1/2 szklanki śmietany Sposób wykonania: Obraną marchew, jabłka i seler zetrzeć na tarce. Polać całość śmietaną i doprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny.