Składniki: 4 małe jabłka Granny Smith 3 średniej wielkości marchewki 4 łodygi selera naciowego Sposób wykonania: Jabłko, marchewkę i selera zmiksować ze sobą. Sok przelać do szklanki.
Tag: jabłko
Listy
Sok jabłkowy z porzeczką
by Jadwiga Przybylak • • 0 Comments
Składniki: 1 jabłko 125 gram czarnych porzeczek Sposób wykonania Obrane jabłko pokroić na mniejsze kawałki. Dodać porzeczki i całość dokładnie zmiksować Przelać do szklanki.
Listy
Sos miętowy z jabłkiem
by Dominika Zdrojewska • • 0 Comments
Składniki: 6 łyżek umytych, posiekanych listków świeżej mięty 3 łyżki soku cytrynowego lub zaprawy cytrynowej 15 dag jabłek sól Sposób wykonania: Obrane jabłka zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać posiekaną miętę oraz sok z cytryny.
Listy
Sałatka selerowa z jabłkami
by Julia Róg • • 0 Comments
Składniki: 50 dag selerów 30 dag jabłek pół szklanki majonezu cytryna sól pieprz musztarda pół pęczka kopru Sposób wykonania: Selery i jabłka zetrzeć na tarce. Skropić je sokiem z cytryny i polać majonezem. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz musztardą. Udekorować posiekanym koperkiem.
Listy
Deser z jabłka z rodzynkami
by Wanda Anioł • • 0 Comments
Składniki szklanka jogurtu naturalnego jabłko miód garść rodzynek Sposób wykonania: Obrane jabłko zetrzeć na tarce po czym wymieszać z jogurtem i dosłodzić do smaku miodem. Na koniec dodać jeszcze rodzynki.