Składniki: 30 dag kapusty pekińskiej jabłko cebula 10 dag suszonych śliwek kalifornijskich 3 ząbki czosnku ćwierć szklanki majonezu 2 łyżki śmietany natka pietruszki sok z cytryny pieprz sól Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, jabłko pokroić w kostkę, cebule i czosnek posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, dodając jeszcze śliwki. Następnie majonez wymieszać ze śmietana, posiekaną natką…
Tag: jabłko
Listy
Sałatka kapuściana z marchewką
by Joanna Antosik • • 0 Comments
Składniki: 1/2 główki małej czerwonej kapusty 1/2 główki małej białej kapusty 1 duże czerwone jabłko 1/2 małej czerwonej cebuli 4 marchewki Sos: 1/2 szklanki majonezu (można dodać więcej) 1/4 szklanki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki soli, a nawet więcej 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu Sposób wykonania: Obie kapusty poszatkować, jabłko i marchewkę zetrzeć na…
Listy
Sałatka kapuściana z winem
by Magda Lisek • • 0 Comments
Składniki: 50 dag czerwonej kapusty 2 soczyste winne jabłka kieliszek wytrawnego czerwonego wina łyżka rodzynków 2 łyżki oliwy sok z cytryny cukier sól Sposób wykonania: Kapustę poszatkować a jabłka zetrzeć na tarce. Skropić winem i posypać rodzynkami. Doprawić jeszcze do smaku sokiem z cytryny, oliwą, solą oraz cukrem.
Listy
Sałatka z pomarańczy i cykorii
by Paulina Piaskowska • • 0 Comments
Składniki: 4 cykorie duże winne jabłko pomarańcza 3-4 łyżki posiekanych orzechów włoskich łyżeczka rodzynków sok z połowy cytryny pół szklanki jogurtu naturalnego kilka gałązek pietruszki cukier sól Sposób wykonania: Cykorie posiekać, obrane jabłko pokroić w kostkę, a pomarańcze podzielić na cząstki. Dodać jeszcze posiekane orzechy oraz rodzynki. Następnie jogurt wymieszać z sokiem z cytryny z…
Listy
Sałatka z brukselki i jabłka Marcina
by Marcin Rozwadowski • • 0 Comments
Składniki: 30 dag brukselki 2 kwaśne jabłka 6 łyżek posiekanego szczypiorku pół szklanki 12-proc. śmietany sok z cytryny cukier pieprz sól Sposób wykonania: Brukselkę obgotować w osolonej wodzie. Jabłka pokroić w kostkę a szczypiorek posiekać i wymieszać z brukselką. Śmietanę doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą, pieprzem oraz cukrem. Sosem polać sałatkę.