Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: herbaty

Czarna herbata z cytryną

Składniki : 4 łyżki czarnej herbaty 1 l wrzątku łyżeczka cukru 4 plasterki cytryny 7,5 dag imbiru listki mięty Sposób wykonania: Herbatę zalać wrzątkiem i odstawić na 4 minuty. Po tym czasie dodać cukier, plasterki cytryny oraz paski imbiru. Wstawić do lodówki do schłodzenia. Przed podaniem udekorować listkami mięty.

Zielona herbata z miętą i imbirem

Składniki : 4 łyżki zielonej herbaty 1 l wrzątku łyżeczka cukru 4 plasterki cytryny 7,5 dag imbiru listki mięty Sposób wykonania: Herbatę zalać wrzątkiem i odstawić na 4 minuty. Po tym czasie dodać cukier, plasterki cytryny oraz paski imbiru. Wstawić do lodówki do schłodzenia. Przed podaniem udekorować listkami mięty.

Herbata z nutą pomarańczową

Składniki 1/2 litra wody 3 łyżeczki herbaty 4 łyżeczki cukru kostki lodu sok z 2 pomarańczy         Sposób wykonania: Herbatę parzyć  we wrzątku około 4 minut po czym ja przecedzić i wymieszać z sokiem z pomarańczy. Doprawić do smaku cukrem i przelać do szklanek. Przed podaniem  wrzucić kostki lodu lub podawać na gorąco.

Herbata z sokiem z mandarynek

Składniki 1/2 litra wody 3 łyżeczki herbaty 4 łyżeczki cukru kostki lodu sok z 2 mandarynek         Sposób wykonania: Herbatę parzyć  we wrzątku około 4 minut po czym ja przecedzić i wymieszać z sokiem z mandarynek. Doprawić do smaku cukrem i przelać do szklanek. Przed podaniem  wrzucić kostki lodu.