Składniki: 5 białek 250 dag cukru pudru Sposób przygotowania: Białka ubić, potem dosypać cukru pudru i ubić na sztywno. Na nasmarowaną brytfannę wkładać beziki łyżeczką lub wyciskać narzędziem do dekorowania tortu. Suszyć 2-3 godziny w ciepłym piekarniku.
Tag: gotowanie
Ciastka
Alberty przekładane masą
by agap • • 0 Comments
Składniki: 2 paczki herbatników 1/2 kostki margaryny 1 łyżka kakao 5 łyżek cukru pudru Sposób przyrządzenia: Margarynę rozetrzeć bardzo dokładnie. Dodać cukier puder, kakao i starannie wymieszać. Połowę herbatników posmarować masą ,przykryć pozostałymi a na wierzch wycisnąć masę do dekoracji przez karbowaną tulejkę.
Ciastka
Ciasteczka ze skwarek
by agap • • 0 Comments
Składniki: 3 szklanka mąki 1,5 szklanki skwarek 1 szklanka cukru pudru 2 jajka 3/4 szklanki śmietany 18% 1 cukier waniliowy 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia skórka pomarańczowa Sposób przyrządzenia: Do przesianej mąki dodać zmielone skwarki i skórkę pomarańczową. Dokładnie wymieszać. jaja ubić z cukrem pudrem, dodać śmietanę, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Wszystkie składniki…
Ciastka
Lekkie ciasteczka jogurtowe
by Ag. • • 0 Comments
Składniki: 225 g mąki 60 g cukru 60 g masła lub margaryny 6 łyżek jogurtu naturalnego (o małej zawartości tłuszczu) 1 jajko łyżka proszku do pieczenia Sposób przyrządzenia: Mąkę i proszek do pieczenia wsypujemy do miski mieszamy z pokrojonym masłem. Dodajemy cukier. Jajko mieszamy w szklance z jogurtem i wlewamy do mąki z masłem i…
Ciastka
Różyczki serowe
by Ag. • • 0 Comments
…inaczej pączusie serowe Składniki: 0,5 kg mąki 0,5 kg białego sera 4 jajka (całe) 1 szklanka cukru ok. 12 ml śmietany 3 łyżeczki proszku do pieczenia olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Wszystko razem wymieszać (oprócz oleju;) na gładką masę, dodając na zmianę składniki. Wrzucać łyżeczką na gorący olej i smażyć aż nabiorą złotego koloru.