Składniki: 1/2 ugotowanych buraków 1 szklanka fasoli "Jaś" 1 cebulka dymka 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka musztardy 1 ząbek czosnku 1 łyżka posiekanego kopru 1 łyżka majeranku szczypta kminku 2 goździki 6 łyżek oliwy sól, pieprz Sposób wykonania Ugotowane buraki zetrzeć na tarce. Następnie namoczona wcześniej fasolę ugotować na miękko a cebule posiekać.…
Tag: fasola
Listy
Sałatka z fasoli i marynowanych pieczarek
by Karol Bąkowski • • 0 Comments
Składniki: puszka czerwonej fasoli garść marynowanych pieczarek ½ czerwonej papryki natka pietruszki sól pieprz ocet Sposób wykonania: Fasolę oraz pieczarki pokroić w kostkę a paprykę w paseczki. Dodać jeszcze posiekaną natkę pietruszki i całość dokładnie wymieszać. Skropić octem i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Listy
Pasta fasolowo-grzybowa
by Weronika Tomala • • 0 Comments
Składniki: puszka czerwonej fasoli garść marynowanych pieczarek ½ czerwonej papryki natka pietruszki sól pieprz ocet Sposób wykonania: Pieczarki i paprykę pokroić na mniejsze kawałki. Dodać do nich fasolę oraz natkę pietruszki i całość dokładnie zmiksować na gładką pastę. Doprawić do smaku octem, solą oraz pieprzem.
Listy
Sałatka śledziowa z fasolą
by Marcin Szcześniak • • 0 Comments
Składniki: 1 puszka fasoli czerwonej 25 dag śledzi pęczek natki pietruszki cebula jajko żółty ser majonez pieprz Sposób wykonania: Fasolę odcedzić z zalewy, śledzie pokroić w kostkę, cebulę i natkę pietruszki posiekać. Jajko ugotowane na twardo pokroić w cząstki, a ser w słupki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Polać majonezem i doprawić do smaku pieprzem.
Listy
Sałatka fasolowa z cebulką
by Kornelia Matuszak • • 0 Comments
Składniki: 2 szklanki fasoli z puszki 1 cebula ogórek konserwowy 2 łyżki musztardy 1/2 szklanki majonezu łyżka śmietany 3 ząbki czosnku 4 łyżki posiekanej zieleniny ocet sól pieprz cukier Sposób wykonania: Cebule posiekać, ogórek pokroić w kostkę i wymieszać razem z fasolą. Następnie musztardę wymieszać z majonezem, śmietaną, posiekanym czosnek oraz zieleniną. Doprawić do smaku…