Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: fasola

Sałatka z rzodkwi z fasolą

Składniki: 20 dag rzodkwi 3/4 szklanki drobnej fasoli 1 cebula 1/2 szklanki śmietany sól cukier sok z cytryny Sposób wykonania: Fasole ugotować. W między czasie rzodkiew zetrzeć na tarce a cebule posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i polać śmietaną. Doprawić do smaku solą, cukrem oraz sokiem z cytryny.

Sałatka z fasolki szparagowej z ziemniakami

Składniki: 30 dag fasolki szparagowej sól cukier 30 dag ziemniaków 1 /2 szklanki majonezu pieprz kwasek cytrynowy posiekany koperek 2 pomidory Sposób wykonania: Fasolkę ugotować w osolonej wodzie. Ziemniaki również ugotować po czym je odcedzić i pokroić w kostkę, którą dodać do odcedzonej fasoli. Następnie majonez wymieszać z solą, cukrem, pieprzem i kwaskiem pomidorowym. Polać…

Sałatka z fasolki szparagowej

Składniki: 40 dag fasolki szparagowej sól cukier 1 cebula 1/2 łyżki musztardy 2-3 łyżki oleju kwasek cytrynowy Sposób wykonania: Fasolkę ugotować w osolonej wodzie a cebule posiekać. Następnie musztardę wymieszać z olejem i kwaskiem cytrynowym. Doprawić jeszcze do smaku solą oraz cukrem. Sosem polać odcedzoną fasolkę wymieszaną z cebulą.

Sałatka z fasolki i cebuli

Składniki: 20 dag fasoli sól 2 cebule (1 duża) 3-4 łyżki oleju 1 /2 łyżki musztardy cukier posiekana natka pietruszki Sposób wykonania: Fasolę ugotować w osolonej wodzie a cebulę posiekać. Następnie musztardę wymieszać z olejem, doprawić do smaku cukrem i polać fasolę wymieszaną z cebulą. Na koniec posypać posiekaną natką  pietruszki.