Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: farsz z mięsa

Farsz z mięsa

Składniki: 300 g upieczonego mięsa 200 g cebuli 1 łyżka masła 1 żółtko 2 łyżki śmietany sól pieprz 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle. Następnie mięso zemleć i dodać do niego podsmażoną cebulkę, żółtka, śmietanę oraz posiekaną natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą…

Farsz z mięsa do pasztecików

Składniki: 300 g upieczonego mięsa 300 g cebuli 3 ząbki czosnku 3 łyżki masła 1 jajko 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 3-4 łyżki wywaru sól pieprz Sposób wykonania: Czosnek i cebulę posiekać po czym zeszklić na rozgrzanym maśle. Następnie dodać mięso i całość zemleć. Wbić jajko i dodać jeszcze posiekaną natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszać…