Składniki; 1 melon 100 g cukru 2 op cukru waniliowego tarty imbir 40 ml winiaku 2 butelki czerwonego wina 1 butelka wody mineralnej Sposób wykonania: Obranego melona pokroić w kostkę po czym zasypać go cukrem, cukrem waniliowym oraz imbirem. Wlać winiak oraz wino. Wstawić do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie uzupełnić woda mineralną.
Tag: drink
Listy
Kruszon jabłkowy Łucji
by Łucja Szuster • • 0 Comments
Składniki: 6 jabłek cukier sok z 2 cytryn 80 ml calvadosu 1 butelka wina jabłkowego 1 butelka soku jabłkowego 2 butelki wody mineralnej Sposób wykonania: Obrane jabłka pokroić na kawałki, które zasypać cukrem i polać calvadosem oraz sokiem z cytryny. Odstawić na całą noc. Następnego dnia wlać wino i sok jabłkowy. Na koniec uzupełnić wodą…
Listy
Kruszon z banenm i melonem
by Jan Podbielski • • 0 Comments
Składniki: 80 ml soku porzeczkowego 100 ml soku z czerwonych grejpfrutów 1 banan 1 melon 700 ml lemoniady kruszony lód Sposób wykonania; Sok porzeczkowy, grejpfrutowy oraz obranego melona i banana zmiksować razem. Wrzucić kostki lodu i uzupełnić lemoniadą.
Listy
Kruszon z truskawkami, morelą i brzoskwinią
by Alicja Waśko • • 0 Comments
Składniki: 4 cytryny 4 pomarańcze 300 g truskawek 5 brzoskwiń 5 moreli 80 ml syrop cukrowego 1 l ginger ale 2 butelki wody mineralnej Sposób wykonania; Z cytryn i pomarańczy wycisnąć sok po czym dodać do niego pokrojone brzoskwinie, morele oraz truskawki. Wlać syrop cukrowy, ginge ale oraz wodę mineralną.
Listy
Kruszon z porzeczek i jeżyn
by Konrad Czupryński • • 0 Comments
Składniki: 500 g czerwonych porzeczek 250 g jeżyn 2 limonki 1 łyżka cukru pudru 40 ml likieru jeżynowego 250 ml soku z czarnych porzeczek 2 butelki wina różowego 1 butelka wina musującego Sposób wykonania: Obrane limonki pokroić w plasterki. Dodać do nich jeżyny oraz porzeczki. Posypać je cukrem i polać likierem. Następnie wlać sok i…