Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: domowe specjały

Nalewka orzechowa

Składniki: 1 l wódki 7-8 orzechów 1 ¼ szkl. cukru Sposób wykonania: Orzechy z zieloną łupinką przesypać do butli po czym zalać je wódką, odstawić na 1 miesiąc. Po tym czasie wódkę zlać, szczelnie zakręcić i wstawić do lodówki. Natomiast orzechy zasypać cukrem i odstawić na 3 tygodnie. Gdy cukier się rozpuści, wówczas syrop zlać…

Nalewka z mirabelek

Składniki: 1 ½ kg mirabelek 4 szkl. wódki 1 ½ szkl. cukru 4 szkl. wody Sposób wykonania: Mirabelki wsypać do butli i zalać je wódką po czym odstawić na 1,5 miejsca w ciepłe miejsce. Po tym czasie płyn zlać i przelać do butelek. Szczelnie zakręcić i wstawić do lodówki. Natomiast śliwki zalać syropem zrobionym z…

Nalewka herbaciana

Składniki; 2/3 szkl. koniaku 25 g herbaty 1 szkl. cukru 2 szkl. wody kwasek cytrynowy wanilia Sposób wykonania: Herbatę zalać koniakiem i odstawić na 10 dni. Po tym czasie płyn zlać i wymieszać z syropem, kwaskiem cytrynowym oraz wanilią. Przelać do butelek i odstawić.

Nalewka gruszkowa

Składniki: 3 kg gruszek 6 szkl. wódki 3szkl. cukru Sposób wykonania: Gruszki pokroić na mniejsze kawałki, które lekko podpiec  piekarniku, wówczas przełożyć je do butli i zalać wódką. Odstawić w ciepłe miejsce na 2 miesiące. Po tym czasie zlać płyn i doprawić go smaku cukrem. Odstawić na 3 dni po czym przefiltrować i rozlać do…

Nalewka jarzębinowa

Składniki: 1 kg jarzębiny 1 l wódki 1-2 szkl. cukru Sposób wykonania: Owoce upiec w piekarniku aby były miękkie, wówczas przesypać je do butli i zalać wódką. Odstawić do momentu, aż nalewka osiągnie ciemni bursztynowy kolor, wówczas ją zlać i doprawić do smaku cukrem.