Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: dodatki

Pasta serowa z groszkiem, kukurydzą i rzodkiewką

Składniki:  ser biały  puszka  groszku  puszka kukurydzy  ulubione kiełki  jajko na twardo  rzodkiewka  majonez  keczup Sposób wykonania: Ser rozgnieć , kukurydze i groszek odcedzić z zalewy a jajko rozetrzeć widelcem. Dodać jeszcze kiełki oraz rzodkiewkę zetrzeć na tarce. Dodać jeszcze  majonez oraz ketchup aby składniki się połączyły i całość dokładnie wymieszać.

Ocet z melisy i lawendy Iwony

Składniki: 5 gałązek lawendy o dł  około 10 cm 12 gałązek melisy o dł 10 cm 1 litr octu winnego Sposób przyrządzenia: Zioła umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, przełożyć do wyparzonych butelek i szczelnie zamknąć. Przed użyciem odstawić w ciemne miejsce na 2 tygodnie.