Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: do

Pasta z bryndzy do białego pieczywa

Składniki: 20 dkg bryndzy 1 cebula 3 korniszony 1 łyżka śmietany sól, pieprz, cukier do smaku Sposób przyrządzenia: Cebulę obrać, drobno posiekać, korniszony posiekać w drobną kosteczkę. Bryndzę dokładnie rozetrzeć. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Podawać z białym pieczywem.

Pasta kanapkowa z białego sera

Składniki: 25 dkg białego sera 10 dkg masła sól, cukier, pieprz do smaku 1 łyżka śmietany 1/2 szklanki posiekanego koperku Sposób przyrządzenia: Ser przetrzeć przez sito lub zemleć przez maszynkę. W misce utrzeć masło i dodać ser, doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem, dodać posiekany zielony koperek i dokładnie wymieszać, dodać śmietanę.

Marynata do żeberek na grilla

Składniki: ½ szklanki ostrej musztardy ½ szklanki ostrego keczupu 1 łyżeczka tabasco 3 ząbki czosnku 2 łyżki płynnego miodu 2 łyżki brązowego cukru ½ szklanki soku z cytryny Sposób przyrządzenia: Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. W szklanej miseczce wymieszać czosnek z pozostałymi składnikami marynaty. Dodać do żeberek i odstawić na kilka godzin.  Grillować.

Marynata do potraw z dziczyzny

Składniki: 1 opakowanie jogurtu naturalnego 6-7 ząbków czosnku pokrojonego w plasterki zioła/tymianek, rozmaryn/ Sposób przyrządzenia: Do szklanej salaterki wlać jogurt naturalny około 1/2 litra, dodać świeże zioła ,tymianek i rozmaryn. Czosnek obrać i pokroić w plasterki delikatnie wymieszać z jogurtem i mięsem z dziczyzny. Odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin. Piec na grillu.