Składniki: 250 g twarogu 3 łyżki śmietany 300 g cebuli 2 łyżki masła 1 żółtko sól pieprz Sposób wykonania: Twaróg przetrzeć przez sito. Następnie cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle po czym dodać ją do twarogu. Dodać jeszcze żółtka oraz śmietanę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Tag: do pasztecików
Dodatki
Farsz z bułki
by Natalia Chudzińska • • 0 Comments
Składniki: 300 g pszennej bułki 100 g słoniny sól pieprz Sposób wykonania: Słoninę pokroić w kostkę i stopić na patelni, skwarki usunąć a na tłuszczu zarumienić bułkę pokrojoną w kostkę po czym wymieszać ją ze skwarkami. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Dodatki
Farsz z grzybów
by Magda Bartoszewicz • • 0 Comments
Składniki: 400 g grzybów 200 g cebuli 2 łyżki masła 3 łyżki śmietany sól pieprz Sposób wykonania: Cebulę posiekać i zarumienić na rozgrzanym maśle, po czym dodać oczyszczone i pokrojone grzyby. Trzymać na ogniu aż cały płyn wyparuje po czym dodać śmietanę i dusić około 5 minut. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Dodatki
Farsz z owoców
by Marek Łukawski • • 0 Comments
Składniki: 500 g śliwek, jabłek, brzoskwiń, moreli, wiśni 4 łyżki cukru Sposób wykonania: Owoce oczyścić, obrać, usuwając pestki i pokroić na małe kawałki. Następnie obtoczyć je w cukrze i nadziewać nimi knedle.
Dodatki
Farsz z mięsa
by Julia Januszkiewicz • • 0 Comments
Składniki: 300 g upieczonego mięsa 200 g cebuli 1 łyżka masła 1 żółtko 2 łyżki śmietany sól pieprz 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle. Następnie mięso zemleć i dodać do niego podsmażoną cebulkę, żółtka, śmietanę oraz posiekaną natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą…