Składniki: 6 łyżeczek musztardy 6 łyżeczek miodu 2 łyżki soku z cytryny 3 łyżki jogurtu naturalnego 2 żółtka 4 łyżki koperku sól pieprz Sposób wykonania; Do żółtek dodać musztardę, miód oraz jogurt. Całość dokładnie utrzeć na jednolity sos. Następnie doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Na koniec dodać jeszcze posiekany koperek, połączyć.
Tag: do łososia
Listy
Marynata z fasoli do grillowanego łososia
by Kamil • • 0 Comments
Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli 1 łyżka posiekanego imbiru 2 łyżki posiekanej cebuli 2 ząbki czosnku 2 łyżki wytrawnego białego wina 1 łyżeczka oleju sezamowego 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka cukru sól pieprz Sposób wykonania: Fasolę odcedzić pozostawiając połowę zalewy. Następnie dodać do niej posiekany imbir, cebulę oraz czosnek. Dodać jeszcze 2 łyżki…
Listy
Cytrynowa marynata do łososia
by Ewa Dygant • • 0 Comments
Składniki: 2 ząbki czosnku 3 gałązki tymianku 5 listków bazylii cytryna 4 łyżki oleju sól kolorowy pieprz zielenina Sposób wykonania; Tymianek i bazylię posiekać. Z cytryny wycisnąć sok i wymieszać go z olejem i ziołami. Dodać jeszcze posiekany czosnek, sól, pieprz oraz posiekaną zieleninę. Całość dokładnie wymieszać i zalać filety łososia. Ryba powinna marynować się…
Sosy
Sos miodowo-koperkowy do marynowanego łososia
by Marek Kowalkowski • • 0 Comments
Składniki: 2 łyżki cukru 6 łyżeczek musztardy 6 łyżeczek miodu 2 łyżki bitej śmietany 2 łyżki soku z cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Żółtka utrzeć z dodatkiem musztardy, śmietany, miodu oraz cukru. Następnie doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Na koniec dodać jeszcze posiekany koperek i dokładnie wymieszać.
Winegret
Sos winegret do marynowanego łososia
by Olga Balcer • • 0 Comments
Składniki: 1 cebula ½ pęczka mieszanki ziół 2 łyżki octu z białego wina 2 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz Sposób wykonania: Cebulę oraz zioła drobno posiekać. Następnie oliwę wymieszać z octem i dodać zioła z cebulką. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.