Składniki: 20 dag rokpola 0.2 l śmietanki (12%) Sposób wykonania: Rokpol ze śmietana dokładnie zmiksować na jednolitą pastę.
Tag: dipy
Listy
Dip z serka homogenizowanego
by Justyna Kuc • • 0 Comments
Listy
Dip sojowy z sezamem
by Juliusz Stanisławski • • 0 Comments
Składniki: szklanka sosu sojowego 1/3 szklanki bulionu warzywnego 2 łyżki pasty sezamowej (tahini) 2 łyżki oleju sezamowego Sposób wykonania: Wszystkie podane składniki dokładnie ze sobą wymieszać na jednolita pastę.
Listy
Dip sojowo-imbirowy
by Teresa Góral • • 0 Comments
Składniki: 1/2 szklanki sosu sojowego 1,5 łyżeczki drobno posiekanego imbiru Sposób wykonania: Do sosu sojowego dodać posiekany imbir i dokładnie wymieszać.
Listy
Dip zabarwiany winem
by Dorota Prokop • • 0 Comments
Składniki: 20 dag naturalnego serka homogenizowanego 2 łyżki czerwonego wytrawnego wina 10 ziaren ziela angielskiego łyżeczka kminku szczypta czosnku granulowanego sól Sposób wykonania: Kminek oraz ziele angielskie rozetrzeć po czym przesypać do serka. Dodać jeszcze wino i granulowany czosnek. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą.