Składniki:
- 40 dag brzoskwiń
- 1 serek homogenizowany
- 4 łyżki cukru
- wanilia lub cukier wani¬liowy
Składniki: 40 dag maliny 1 serek homogenizowany 4 łyżki cukru wanilia lub cukier wani¬liowy Sposób wykonania: Maliny umyć i przełożyć do pucharka. Posypać cukrem i cukrem waniliowym oraz polać serkiem homogenizowanym.
Składniki: 40 dag dużych truskawek 1/2 szklanki drobno tłuczonego lodu 4 łyżki cukru sok z cytryny Sposób wykonania: Umyte truskawki ułożyć na pokruszonym lodzie. Całość skropić sokiem z cytryny i pospać cukrem.
Składniki: 40 dag malin 1 szklanka śmietanki 3 łyżki cukru pudru drobne beziki Sposób wykonania: Oczyszczone maliny przełożyć do salaterki. Następnie śmietankę ubić razem z cukrem pudrem i polać owoce. Na wierzchu ułożyć beziki.