Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: danie z wołowiny

Rolady wołowe śląskie

Skład: wołowina bez kości musztarda pieprz, sól boczek wędzony ogórek kiszony suszone grzyby Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, pokroić w cienkie plastry, rozbić na cienkie płaty.. Posmarować ostrą musztardą. Na środku każdego ułożyć plaster boczku, pokrojony ogórka kiszonego i piórka cebuli. Zawinąć, zabezpieczyć nitką czy wykałaczką, oprószyć mąką. Smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich…

Klops wołowy

Skład: 1kg mielonej wołowiny łyżka oliwy 2 jajka cebula szczypta suszonej mięty pęczek natki pietruszki 3 łyżki posiekanych migdałów łyżka masła 2 łyżki kaszy manny 1 łyżka mąki kartoflanej sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Oliwę rozgrzać w rondlu, wsypać pokrojoną cebulę i smażyć, aż się zeszkli. Wlać 3/4 szklanki…

Boeuf Stroganow

Skład: polędwica wołowa cebula pieczarki masło sól, pieprz, łyżeczka musztardy śmietana olej Sposób przyrządzenia: Polędwicę pokroić na plastry o grubości 1/2 cm, następnie pokroić wzdłuż ścięgien na paski o szerokości 1 cm. Pokroić cebulę w krążki, pieczarki na cienkie plasterki i podsmażyć to na oleju ok. 25 min, do odparowania soku z pieczarek. Na drugiej…

Pręga wołowa w ostrym sosie paprykowym

Skład: 2,5kg pręgi wołowej seler marchew cebula pomidory papryka sok z cytryny papryczka chili sos sojowy olej sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Miso umyć, osuszyć, obsmażyć na oleju. Seler, marchew, cebulę i czosnek obrać, rozdrobnić, dodać do smażącego się mięsa, podlać wodą, dodać przyprawy wedle uznania, dusić pod przykryciem. Przygotować sos paprykowy. Paprykę przypiec w piekarniku,…