Składniki: • 6 ziemniaków • 300 g filetów (najlepiej z okonia) • 2 cebule • 2-3 łyżki stołowe oleju • 30 g suszonych grzybów • 4 łyżki stołowe mąki • sól Sposób przyrządzenia: Filety rybne pokroić w kostkę, oprószyć mąką i obsmażyć. Suszone grzyby, uprzednio namoczone, ugotowane, drobno posiekać i przesmażyć z cebulą. Obrane ziemniaki…
Tag: danie rybne
Ryby
Klops z ryby.
by Paula_18 • • 0 Comments
Składniki: • 300 g filetów rybnych • 1 jajko • 50 g czerstwej bułki • ćwierć szklanki mleka • 1 cebula • 1 łyżeczka masła • 1 łyżeczka oleju • pieprz • listek laurowy • sól Sposób przyrządzenia: Filety z ryby, namoczoną w mleku bułkę i cebulę dwukrotnie przepuścić przez maszynkę. Dodać sól, pieprz, masło,…
Ryby
Okoń nilowy pieczony w sosie z papryki
by Administrator • • 3 komentarze
Składniki: • Około 1 kg okonia nilowego • Sok z 3 cytryn • sól, pieprz • 1-2 dużych cebuli • suszona bazylia (1-2 łyżeczek) • sporo czerwonych papryk (5-6 sztuk) • puszka siekanych pomidorów Wykonanie: Dzień przed gotowaniem, namocz rozmrożoną rybę w cytrynie i soli. Przekrojone na pół papryki upiec w piekarniku tak, aby skórka…
Ryby
Pieczony okoń nilowy
by Administrator • • 0 Comments
Składniki: • 800 g filetów okonia nilowego • mleko (wystarczająca ilość aby przekryć filety w naczyniu – czytaj dalej) • sól i pieprz • sok z dwóch cytryn • 150 g majonezu • 1 do 1 ½ łyżeczki musztardy • tarta bułka Wykonanie: Jeden dzień przed przyrządzaniem umieszczamy w płaskim naczyniu do pieczenia filety z okonia…