Składniki: puszka konserwy "makrela w oleju" 20 dag twardego żółtego sera o ostrym smaku kwaszony ogórek 3 strąki czerwonej papryki pieprz sól sok cytrynowy łyżka posiekanego koperku Sposób wykonania: Makrele odsączyć z oleju i podzielić na mniejsze kawałki. Ser pokroić w kostkę, ogórki w plasterki a paprykę w paseczki. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz…
Tag: czerwone papryki
Listy
Surówka z papryki i ogórków
by Teresa Kruczek • • 0 Comments
Składniki: 4 czerwone pomidorowe papryki 1 duży świeży lub małosolny ogórek olej sok z cytryny sól pieprz 2 jaja Sposób wykonania: Papryki pokroić w paseczki a ogórka w plasterki. Całość skropić sokiem z cytryny oraz olejem. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Udekorować cząstkami jajka.