Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: cukier waniliowy

Mokka z rumem

Składniki: 4 jajka 2 łyżki cukru pudru 1 op cukru waniliowego 4 łyżki rumu 4 filiżanki mocnej kawy mokka kostki lodu Sposób wykonania: Do jajek dodać cukier puder, cukier waniliowy oraz rum. Całość dokładnie ubić. Następnie nie przerywając mieszania wlewać stopniowo mokkę. Na sam koniec dodać jeszcze kostki lodu.

Kawa i ajerkoniak

Składniki : 200 ml ajerkoniaku cukier waniliowy 40 g cukru 100 ml mleka 250 ml zaparzonej kawy 100 ml spienionego mleka Sposób wykonania: Alkohol, mleko, cukier i cukier waniliowy dokładnie ze sobą wymieszać i przelać do szklanek. Następnie kawę oraz uzupełnić mlekiem.

Przypalanka

Składniki: 1/2 l spirytusu (95%) 1/2 l wody 2 łyżki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego Sposób wykonania: Cukier zarumienić w rondelku po czym wymieszać z ciepłą wodą, wrzucić jeszcze cukier waniliowy oraz sól i dokładnie wymieszać. Całość dokładnie wymieszać i odstawić do ostygnięcia. Wówczas wymieszać ze spirytusem.