Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: cointreau

Koktajl trio

Składniki: 60 ml canadian whisky 15 ml czerwonego Dubonnet 1 łyżka Cointreau Sposób wykonania: Składniki podane na koktajl dokładnie wymieszać w shakerze razem z pokruszonym lodem. Następnie przecedzić przez sitko i przelać do kieliszka koktajlowego. Udekorować skórką pomarańczową.

Daiquiri truskawkowe

Składniki:• rum light 50 ml• cointreau 15 ml• sok  zlimonki 25 ml• cukier puder 1/2 łyżeczki• truskawki 5 sztuk• lód Sposób przyrządzenia:Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy. Przelewamy do szklanki i ozdabiamy plasterkami cytryny i limonki. Dla ozdoby możemy włożyć palmę.Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Ewelosa