Składniki:
- szklanka świeżych liści bazylii
- pomidor
- 2 szklanki rukoli
- 15 dkg wędzonego łososia w plastrach
- 2 pęczki rzodkiewki
- ½ szklanki oliwy z oliwek
- 1 łyżka octu balsamicznego
- cukier, sól, pieprz do smaku
Składniki: 1 melon 1 nieduży arbuz 1 szklanka truskawek 1 szklanka malin 3 obrane owoce kiwi 1 puszka kawałka ananasa ½ szklanki rodzynek 1 szklanka białego półsłodkiego musującego wina Sposób przyrządzenia: Arbuza umyć przeciąć na pół, wydrążyć miąższ, pozostawiając przy skórce warstwę około 1,5 cm. Z miąższu usunąć pestki i wydrążyć specjalną łyżeczką kulki. Melon…
Składniki: 1 główka sałaty lodowej 1 główka sałaty czerwonej pęczek rzodkiewek 2 szklanki truskawek kawałek sera pleśniowego 1 marchewka 1 szklanka białych winogron 3 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz do smaku ½ cytryny Sposób przyrządzenia: Marchewkę umyć, obrać i pokroić w małe słupki. Sałatę umyć, osączyć na papierowym ręczniku, porwać na kawałki. Rzodkiewkę umyć,…
Składniki: arbuz około 1 kg 1 łyżka migdałów ½ szklanki czarnych oliwek pęczek szczypiorku 2 łyżki słonecznika 1 łyżka octu balsamicznego 2-3 łyżki płynnego miodu 3 łyżki oliwy z oliwek kawałek sera pleśniowego 20 dkg sera feta lub oscypka sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Miąższ arbuza pokroić w kostkę i usunąć pestki. Migdały posiekać…