Składniki: 1 pokrojony w plastry owoc caramboli 1 oczyszczona z nasion pokrojona czerwona papryka 1/3 szklanki rozgniecionych orzechów pistacjowych 15 dkg dokładnie umytych liści młodego szpinaku 1 łyżka sezamu sos imbirowy Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki sałatki wymieszać, odstawić na 30 minut i podawać.
Tag: carambola
Listy
Carambola , gwiezdny owoc przygotowanie do spożycia
by Ewelina Rogalska • • 0 Comments
Carambola zwana jest z uwagi na swój kształt gwieździstym owocem. Kupując owoce carambola starajmy się wybierać owoce o kolorze żółto jasnozielone. Kolor grzbietów ramion gwiazd mogą być lekko brązowe. W dotyku owoc musi być wyczuwalnie jędrny, a zapach przyjemny. Zielone owoce należy przechowywać w plastikowym worku przez kilka dni. Brązowe plamy świadczą o tym że…