Składniki: – 5 dużych kapeluszy boczniaka, – 4 łyżki mąki, – 2 jajka, – 4 łyżki startej bułki, – 3 łyżki masła, – 2 szklanki mleka, – sól, pieprz. Wykonanie: Kapelusze umyć, namoczyć kilka minut w mleku, posolić i przyprawić pieprzem. Po 15 minutach obtaczać z obu stron w mące, następnie w roztrzepanych jajkach, panierować…
Tag: boczniaki
Boczniaki
Flaczki z boczniaków
by Administrator • • 1 Comment
Składniki: – 50 dag boczniaka, – 2 marchewki (16 dag), – 1 pietruszka (8 dag), – 5dag selera, – 6 dag białej części pora, – 1 cebula (8 dag), – 4 szklanki bulionu z kostki warzywnej, – 2 łyżki masła, -1 łyżka mąki pszennej, – 1/3 szklanki śmietany (12%), – pół łyżki majeranku i tymianku,…