Składniki:
- 3 szkl. czereśni
- 3 łyżki czereśniowego syropu
- kieliszek koniaku
- 6 okrągłych biszkoptów
- bita śmietana
- listki melisy
Składniki: puszka ananasów 2 łyżki miodu sok z cytryny łyżeczka startej skórki cytrynowej bita śmietana cukier puder waflowe rurki Sposób wykonania: Miód, 2 łyżki soku z cytryny oraz 2 łyżki syropu spod ananasów wymieszać po czym skropić dno pucharków. Następnie ananasy pokroić w drobną kostek i przełożyć do pucharków. Przykryć je grubą warstwa bitej śmietany.…
Składniki: 1 słoiczek ulubionej konfitury kieliszek koniaku bita śmietana biszkopty 6 wisienek Sposób wykonania: Konfiturę przełożyć do pucharków po czym skropić ją koniakiem. Przykryć ja dużą warstwa bitej śmietany. Następnie wokół krawędzi pucharka wbić biszkopty a na środku położyć wisienkę.
Składniki: 6 szklanek winogron bita śmietana 6 bezów płatki migdałowe biała czekolada Sposób wykonania: Winogrona przełożyć do pucharków. Przykryć je grubą warstwą bitej śmietany. Posypać ją startą czekolada. Na samej górze wbić po jednej bezie.
Składniki: 1 ½ szkl. pokruszonych herbatników 100 g likieru czekoladowego 6 łyżek rodzynek w czekoladzie bita śmietana 6 łyżek wiórków czekoladowych Sposób wykonania: Herbatniki przesypać na dno pucharków po czym skropić je likierem. Przekryć grubą warstwą bitej śmietany. Na śmietanie rozsypać rodzynki w czekoladzie i ponownie rozłożyć bitą śmietanę. Wierzch posypać wiórkami czekoladowymi.