Składniki:
- 12 dag serka homogenizowanego
- 1 szkl. malin
- 2 łyżki śmietanki kremowej
- 2 jajka
- 2 łyżki cukru pudru
- bita śmietana
Składniki: 60 okrągłych biszkoptów powidła 1 ½ szkl. cukru pudru 2 surowe białka 2 łyżki posiekanej skórki pomarańczowej łyżeczka pomarańczówki Sposób wykonania: Połowę biszkoptów posmarować powidłami i przykryć je pozostałymi lekko dociskając. Następnie białka utrzeć razem z cukrem po czym dodać łyżeczkę alkoholu oraz skórkę pomarańczową i dokładnie wymieszać. Powstałym lukrem polać ciasteczka i poczekać…
Składniki: 80 okrągłych biszkoptów cukier puder kostka masła ¾.szkl. odsączonych truskawek z syropu 1 szkl. cukru łyżka spirytusu sok z cytryny Sposób wykonania: Masło, truskawki, sok z cytryny oraz alkohol zmiksować na jednolitą masę. Następnie masę ta rozsmarować na połowie biszkoptów i przykryć je pozostałymi biszkoptami. Lekko docisnąć i na koniec posypać cukrem pudrem.
Składniki: 30 biszkoptów czekoladowych cukier puder 2 szkl. dżemu morelowego 2 łyżki białego deserowego wina 2 łyżeczki galaretki w proszku o smaku morelowym Sposób wykonania: Do rondelka wlać wino i dodać dżem. Całość podgrzać po czym wsypać galaretkę i całość energicznie mieszając do rozpuszczenia się galaretki, wówczas zestawić ja z ognia do ostygnięcia. Następnie powstałą…
Składniki: 4 jajka 8 dag cukru pudru 8 dag maki tłuszcz biszkopty dżem o ulubionym smaku bita śmietana Sposób wykonania: Jajka ubić z dodatkiem cukru pudru po czym stopniowo dodać mąkę i delikatnie wymieszać. Formę wysmarować tłuszczem i posypać pokruszonymi biszkoptami po czym wlać do niej ciasto. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i…