Składniki: 50 dag kapusty pekińskiej 2 średnie jabłka 2 pomarańcze 2 banany pół cytryny 2 łyżki oleju sól Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, obrane jabłka pokroić w kostkę, obrane pomarańcze podzielić na cząstki a banany pokroić w plasterki/ Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Skropić olejem oraz sokiem z cytryny.
Tag: banany
Listy
Koktajl bananowy z winem brzoskwiniowym
by Ala • • 0 Comments
Składniki: 4 dojrzałe banany sok z jednej cytryny butelka lekkiego wina brzoskwiniowego 0,5 l soku bananowego 1 butelka szampana Sposób wykonania; Obrane banany pokroić po czym dodać do nich sok z cytryny, wino i sok. Całość dokładnie zmiksować i przelać do dzbanka. Uzupełnić woda mineralną.
Listy
Sałatka z kapusty i pestkami dyni
by Paulina Kliś • • 0 Comments
Składniki: 30 dag białej kapusty bulwa fenkułu opakowanie kiełków fasoli mung 3-4 dag pestek dyni opakowanie gęstego kefiru 2 łyżki posiekanego koperku sól Sposób wykonania: Kapustę poszatkować. Dodać pokrojoną bulwę, kiełki oraz pestki dyni. Następnie kefir wymieszać z posiekanym koperkiem oraz solą. Wszystkie składniki wymieszać razem z solą.
Listy
Sałatka z bananów i wiórek kokosowych
by Urszula Grabińska • • 0 Comments
Składniki: po 1/4 główki kapusty białej i czerwonej 3 twarde banany 5 dag wiórków kokosowych 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego sok z cytryny 2 łyżki oliwy sól pieprz Sposób wykonania: Kapusty poszatkować, obrane banany pokroić na plasterki. Następnie jogurt wymieszać z wiórkami kokosowymi, sokiem z cytryny, oliwą, solą oraz pieprzem. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
Listy
Koktajl bananowo-cytrynowy
by Zofia Łata • • 0 Comments
Składniki: 1 rozgnieciony mały banan 45 ml soku cytrynowego 45 ml mleka 1 łyżeczka drobno posiekanych orzechów włoskich Sposób wykonania: Do mleka wlać sok z cytryny oraz dodać banana. Całość dokładnie zmiksować. Następnie wsypać posiekane orzechy i wymieszać. Przelać do wysokich szklanek.