Składniki: 3 dag. masła sok z 1 pomarańczy 3 łyżki miodu 4 banany opakowanie bitej śmietany Przygotowanie: Masło, sok z pomarańczy i miód gotować dwie minuty, wymieszać. Obrane banany przekroić wzdłuż na pół, włożyć do sosu, wymieszać, gotować cztery minuty. Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad
Tag: banan
Listy
Zapiekanka jęczmienna
by Marzena Gad • • 0 Comments
Listy
Grillowane banany z boczkiem
by Marzena Gad • • 0 Comments
Składniki: 4 banany 4 sztuki 4 plasterki wędzonego boczku sok z cytryny Przygotowanie: Banany dokładnie umyć, obrać, plasterki boczku, skropić sokiem z cytryny, każdy banan owinąć plasterkiem boczku, można spiąć wykałaczką, ułożyć na ruszcie lub na tackach. Grillować, tak aby boczek lekko się zrumienił. Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad
Listy
Pasta bananowa
by Wiktoria • • 0 Comments
Składniki: dojrzały banan 15 dag chudego miękkiego twarogu 4 łyżki jogurtu sok z cytryny Sposób wykonania: Banana obrać i pokroić na mniejsze kawałki, które zmiksować. Następnie dodać do nich twarożek oraz jogurt. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku sokiem z cytryny.
Listy
Shake bananowy
by Monika Klimek • • 0 Comments
Składniki: bita śmietana w proszku 2 szklanki mocno schłodzonego mleka 5 bananów Sposób wykonania: Schłodzone mleko z dodatkiem bitej śmietany dokładnie zmiksować około 2 minut. Po tym czasie dodać obrane banany pokrojone na mniejsze kawałki. Miksować jeszcze około 5 minut. Przelać do szklanek i udekorować plasterkami bananów.