Składniki: 1 łyżeczka cukru woda sodowa kostki lodu 40 ml wytrawnego ginu kilka kropel angostury ½ plasterka pomarańczy ½ plasterka cytryny 1 wisienka koktajlowa Sposób wykonania: Do szklanki wsypać łyżeczkę cukru i zalać go ginem. Wlać kilka kropel angostury i uzupełnić wodą sodową. Następnie wrzucić kostki lodu i wisienkę. Udekorować plasterkiem pomarańczy i cytryny.
Tag: angostura
Listy
Słodka brandy
by Marcel Szlachta • • 0 Comments
Składniki: 50 ml brandy 2 łyżeczki syropu cukrowego 10 kropli angostury bitters Sposób wykonania: Wszystkie podane składniki dokładnie wymieszać i przelać do kieliszka.
Listy
Perfect
by Renata Pawlaczyk • • 0 Comments
Składniki: 19 ml ginu po 19 ml wytrawnego i słodkiego wermutu 10 kropel angostury bitters Sposób wykonania: Do shakera wlać wszystkie składniki i dokładnie wymieszać.
Listy
Zaza
by Birbant • • 0 Comments
Składniki: 30 ml ginu 30 ml likieru malinowego 3 krople Angostury Sposób przyrządzenia: Do szklanki z lodem wlać wszystkie składniki, wymieszać.
Listy
Wódka plus wermut
by Bartek • • 0 Comments
Składniki: 2-3 kostki lodu 40 ml wódki czystej 10 ml wytrawnego wermutu 2 krople angostury skórka z cytryny koktajlowa cebulka Sposób wykonania: Do dzbanka wrzucić pokruszone kostki lodu, dodać wódkę, wermut, angosturę. Całość dokładnie wymieszać i podawać z cebulka oraz skórką z cytryny.