Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ananas

Mus ananasowy z bitą śmietaną

Składniki: 1 puszka ananasów 2 łyżki żelatyny rum rodzynki bita śmietana wiórki z czekolady Sposób wykonania: Żelatynę rozpuścić w odrobinie wody i odstawić aby spęczniała. W miedzy czasie ananasy razem z syropem zmiksować aż powstanie gładka masa. Wówczas dodać do niej żelatynę i jeszcze raz wymieszać aby składniki dokładnie zmiksować. Doprawić do smaku rumem i…

Sałatka pełna owoców

Składniki: 1 ananas 1 grejpfrut 1 jabłko 2 nektarynki 1 kiwi Sposób wykonania: Wszystkie owoce obrać. Ananasa pokroić na mniejsze kawałki, grejpfruta i nektarynki podzielić na cząstki a jabłko i kiwi pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i przełożyć do pucharków.

Owoce w miętowym cukrze

Składniki: 1 ananas 1 grejpfrut 1 jabłko 2 nektarynki 1 kiwi 5 łyżek listków mięty ½ limonki 3 łyżki brązowego cukru garść borówek Sposób wykonania: Owoce obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Następnie wycisnąć sok z limonki a skórkę zetrzeć, dodać do nich cukier oraz miętę. Podlać odrobiną wody i trzymać na małym ogniu około…

Filet z łososia z papryką, ananasem i keczupem

Składniki: 50 dkg filetów z łososia lub pangi 1 zielona papryka 1 białko kilka plastrów ananasa konserwowanego lub cebuli odrobina imbiru 3 łyżki keczupu 1 łyżeczka sosu sojowego 1 łyżeczka cukru mąka kukurydziana 1 jajko olej sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Rybę umyć, osuszyć, podzielić na porcje. W misce wymieszać ubite białko jajka, 3 łyżki wina,…

Przekąska z ananasa

Składniki: 100 g cukru pudru 1 zielona papryczka chili 1 limonka 1 ananas Sposób wykonania: Cukier zalać 100 ml wody i trzymać na małym ogniu cały czas mieszając, aż cukier się rozpuści i powstanie karmel. Dodać pokrojone chili i trzymać jeszcze chwile na małym ogniu. Wówczas zdjąć go z ognia i odstawić do ostygnięcia. Do…