Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: alkoholowy

Kruszon z porzeczek i jeżyn

Składniki: 500 g czerwonych porzeczek 250 g jeżyn 2 limonki 1 łyżka cukru pudru 40 ml likieru jeżynowego 250 ml soku z czarnych porzeczek 2 butelki wina różowego 1 butelka wina musującego Sposób wykonania: Obrane limonki pokroić w plasterki. Dodać do nich jeżyny oraz porzeczki. Posypać je cukrem i polać likierem. Następnie wlać sok  i…

Sangria

Składniki: 1 pomarańcza 2 cytryny 1 ananasa 1 l różowego wina kilka kropel cointreau 1 butelka wody mineralnej Sposób wykonania; Obrane pomarańcze i cytryny pokroić w plasterki a ananasa w kostkę. Zalać owoce winem i odrobiną cointreau. Wstawić do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie wlać wodę mineralną.