Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: alkoholowy

Lód i ogień

Składniki: 20 ml likieru Triple sec 20 ml ginu 20 ml wódki 20 ml rumu 20 ml toniku Sposób przyrządzenia: W shakerze wymieszać wszystkie składniki (z wyjątkiem toniku) z dodatkiem lodu, przez sitko przelać do szklanki. Uzupełnić tonikiem.

Ingrid

Składniki: 20 ml likieru Blue Curacao 30 ml tequili 50 ml soku jabłkowego Sposób przyrządzenia: W shakerze wymieszać wszystkie składniki z dodatkiem lodu, przez sitko przelać do szklanki.

Błękitny Colins

Składniki: 20 ml likieru Blue Curacao 60 ml ginu 20 ml likieru brzoskwiniowego tonik Sposób przyrządzenia: W shakerze wymieszać wszystkie składniki (z wyjątkiem toniku) z dodatkiem lodu, przez sitko przelać do szklanki. Uzupełnić tonikiem.

Morelowy kwiat

Składniki: 20 ml likieru morelowego 20 ml ginu 1 łyżka soku z limonki 2 krople Angostury tonik Sposób przyrządzenia: W shakerze wymieszać wszystkie składniki (z wyjątkiem toniku) z dodatkiem lodu, przez sitko przelać do szklanki. Uzupełnić tonikiem.