Składniki: 40 ml Canadian Club Whisky 10 ml likeru Drambuie 60 ml świeżego soku pomarańczowego 1 barowa łyżeczka soku cytrynowego kilka kostek lodu Sposób wykonania: Do shakera wlać whisky, likier, sok pomarańczowy oraz cytrynowy. Całość dokładnie wymieszać. Przelać do szklanki. Przed podaniem wrzucić kostki lodu.
Tag: alkohole
Listy
Burbon z Ouzo
by Alina Leśnik • • 0 Comments
Składniki: 2 oz Bourbon 1 oz Ouzo Sposób wykonania: Burbon wymieszać z Ouzo. Przelać do szklanki.
Listy
Czek
by Jacek Pietraszewski • • 0 Comments
Składniki: 40 ml Bourbona 10 ml soku z cytryny 10 ml grenadyny 80 ml nektaru z brzoskwiń kilka kostek lodu Sposób wykonania: Do shakera wlać Burbon, sok z cytryny, grenadynę oraz nektar z brzoskwiń. Całość dokładnie wymieszać. Przelać do szklanki. Przed podaniem wrzucić kostki lodu.
Listy
Joanna
by Joanna Steć • • 0 Comments
Składniki: 50 ml Bourbona 10 ml soku z cytryny łyżka syropu cukrowego 1-2 łyżki maraschino 3 łyżki angostury kilka kostek lodu Sposób wykonania: Do shakera walc Burbon, sok z cytryny, syrop cukrowy, kilka kropli maraschino i angosturę. Całość dokładnie wymieszać. Przelać do szklanki. Przed podaniem wrzucić kostki lodu.
Listy
Kolega
by Iza Surówka • • 0 Comments
Składniki: 40 ml Jameson Irish Whisky 1/2 barowej łyżeczki wódki anyżowej Pastis 1/2 barowej łyżeczki likieru pomarańczowego 15 kropli likieru Maraschino 8 kropli Angostury Bitters 1/2 plastra pomarańczy 1 zielona oliwka kilka kostek lodu Sposób wykonania: Do shakera wlać whisky, wódkę, likiery, kilka kropli angostury. Całość dokładnie wymieszać. Przelać do szklanki. Przed podaniem wrzucić kostki…