Składniki: 130 g wiśni 1 l nektaru bananowego 1 l nektaru wiśniowego 1 butelka wody mineralnej Sposób wykonania: Nektar bananowy i wiśniowy dobrze schłodzić po czym wymieszać ze sobą. Następnie wrzucić zamrożone wiśnie. Uzupełnić wodą mineralną, również dobrze schłodzenia.
Tag: alkohole
Listy
Kruszon z truskawkami i rabarbarem
by Dagmara Chomicz • • 0 Comments
Listy
Kruszon z porzeczek i jeżyn
by Kornelia Garbowska • • 0 Comments
Składniki; 500 g czerwonych porzeczek 250 g jeżyn 2 limonki 1 łyżka cukru pudru 250 ml soku z czerwonych porzeczek 40 ml likieru jeżynowego 2 butelki różowego wina 1 butelka wina musującego Sposób wykonania: Porzeczki, jeżyny i limonki pokrojone na plasterki zasypać cukrem i polać likierem. Następnie wlać sok porzeczkowy i połowę różowego wina. Wstawić…
Listy
Poncz Haliny
by Halina Piontek • • 0 Comments
Składniki: 500 ml wody 3 goździki 1 kawałek cynamonu 300 g cukru 1 cytryny 2 butelki czerwonego wina 250 ml rumu Sposób wykonania: Do wody wrzucić wszystkie przyprawy razem z cukrem. I tak gotować na małym ogniu około 5 minut. Po tym czasie wrzucić cytrynę pokrojona na plasterki i wlać czerwone wino. Całość jeszcze raz…
Listy
Kruszon morelowo-winogronowy
by Anna Gach • • 0 Comments
Składniki: 500 g moreli 250 ml soku z jasnych winogron 3 gałązki melisy 20 ml syropu cukrowego 1 ½ l wody mineralnej Sposób wykonania: Morele pokroić na mniejsze kawałki po czym zalać je sokami. Wrzucić jeszcze listki melisy i dodać syrop cukrowy. Całość dokładnie wymieszać i odstawić na godzinę. po tym czasie wlać wodę mineralną.